sayfamı beğen ;)

12 Mart 2012 Pazartesi

DOĞAL MASKELER İLE CİLT TEMİZLİĞİ


Yazın gelmesiyle yüz ve boyun güneş ışınlarından çok fazla etkilenir. Ve onun için her zamankinden daha özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Cildimizin en önemli sorunları olan siyah noktalar, sivilceler, yağlanmalar veya kurumalar, hepsinden öte yaşla birlikte oluşan kırışıklıkla baş etmenin yaz aylarına has reçeteleri var. işte cildinizin yaz boyunca daha güzel ve sorunsuz olmasını bu doğal reçete ve yöntemlerle sağlayabilirsiniz.
Cilt Temizliği
Cilt bakımı cilt temizliği ile başlar. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal ve gerçekten işe yarayacak yöntemlerle cilt temizliği yapmak ve güzel bir cilde sahip olmak o kadar da zor değil...
Kuru cilt: Yatmadan önce yağı alınmış süte batırdığınız pamukla yüzünüzü silin ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suya batırılmış pamukla yüzünüzü silin ve kurulayın. Sonra kremle masaj yapın. 
Yağlı cilt: Eğer cildiniz yağlıysa günde iki defa şöyle temizleyin: Bir kaba sıcak su koyun. İçine bir avuç kadar kuru papatya ufalayın. 5 dakika bekletip süzün. Sonra küçük ve yumuşak bir havluyu bu suya batırarak iyice ıslatıp sıkın ve yüzünüze kompres yapın. Aynı işlemi 5 dakika devam ettirin. Daha sonra yüzünüzü gül suyuna batırılmış pamukla silin.
Normal cilt: Bir avuç üzümün suyunu sıkın ve bu suya batırdığınız pamukla cildinizi iyice silin. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın. Çok etkili bir cilt temizleme yöntemidir.
Sivilce
Yağ bezlerinin fazla çalışmasından dolayı sivilce oluşmaktadır. Sivilce kesinlikle sıkılmamalıdır. Aksi takdirde ciltte iz kalabilir. Ayrıca çok yağlı ve baharatlı yiyecekler yememek gerekir. Bir su bardağı ekşi nar suyuna yarım su bardağı sirke karıştırın. Bu suya bir parça pamuğu batırıp sivilce üzerine kompres yapın. 
2 su bardağı suya 2 çorba kaşığı ıhlamur koyup 20 dakika kaynatın. Daha sonra temiz bir tülbentten geçirerek süzün. Bu suya batırdığınız yumuşak bir havlu ile sivilce üzerine kompres yapın. Yüzünüzü güzelce yıkayın. Sonra nemlendirici kremle 10 dakika kadar masaj yapın. 6 bardak suyun içine 1 avuç kuru papatya koyup 10 dakika kaynatın ve temiz ince bir tülbentten geçirerek süzün. Biraz soğuduktan sonra yumuşak bir havluyu ılıklaştırdığınız bu suyun içine batırıp yüzünüze koyun. Havlu soğuyunca işlemi tekrarlayın. Sonra temiz bir parça pamukla yüzünüzü silin. Yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra sivilce üzerini alkolle ovun ve kuruduktan sonra cildinizi pudralayın.
Yarım su bardağı limon kolonyasının içine bir avuç adaçayı koyup 2 gün bekletin. Sivilce kuruyana kadar küçük bir parça pamukla her gün sadece sivilce üzerine sürün.
Akşamlan yüzünüzü yan yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile silerseniz cildinizdeki lekelere de faydası olduğunu göreceksiniz.
Gözenekleri sıkılaştırmak için
2-3 yemek kaşığı killi toprak ile 2 tane havucun suyunu karıştırıp yüzünüze sürün. 1 saat bekledikten sonra yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.
1 litre maden suyuna 1 tutam lavanta çiçeği, 1 tutam ısırgan yaprağı, 1 tutam kırlangıç otu atıp 2 gün bekletin. Sonra bu su ile yüzünüzü silin. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Kırışıklık
Kırışıklık her kadın için kabustur. Yüz, gözler ve boyun kadının kartvizitidir. Bu yüzden yüzümüzü daha çekici hale getirmek, kırışık dolu bir yüzden kurtulup daha uzun süre daha taze bir cilde sahip olmak için cilt bakımı gerek.
Kırışıklık için doğal maskeler :
avuç çileği iyice ezip suyunu süzün. Süzdüğünüz çilek suyunun içine biraz gülsuyu katıp karıştırın. Bu karışımın tamamını yüzünüze ve boynunuza sürüp 1 saat bekleyin. -Daha sonra karbonatlı suyla yüzünüzü yıkayın. (Bu karışım boyun kırışıklıklarına da çok faydalıdır. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.)
Yarım elmayı rendeleyerek iyice ezin ve içine 2 kaşık kaymak katıp tekrar ezin. Yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve nemlendirici krem sürün. Kaymak cildinize esneklik kazandırır ve nemlendirir. Elma ise cildin diri kalmasını sağlar. (Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.) Ayrıca bol bol elma yemek cildimiz için çok faydalıdır.
Kuru ciltler için doğal maskeler
Badem maskeleri: Yağlı maddeler, meyve şekerleri, bitkisel yağ, fosfor, kükürt ve magnezyum gibi madensel tuzlar, A ve B vitaminleri yönünden zengin olan badem, özellikle kuru ciltlerin en büyük dostudur. Badem yağı; cilt bakımı, vücut bakımı, tırnak ve saç bakımında kullanılır.
Dövüp toz haline getirdiğiniz iki çorba kaşığı bademle bir kahve kaşığı taze kaymağı karıştırın. Yüzünüzü güzelce yıkadıktan sonra bu karışımı sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi maden suyuyla silin.
Bir yumurtanın beyazını çırpın. Yarım kahve kaşığı badem yağı ilave edip karıştırın. Parmaklarınızla yüzünüze yukarı doğru masaj yaparak sürün. 15 dakika sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Cildinizin bir bebek cildi gibi olduğunu göreceksiniz.
Kuru cilt için ballı maske: Bir miktar balı parmak uçlarınızla cildinize yukarı doğru masaj yaparak yedirin. 15 dakika sonra yüzünüzü önce ılık, sonra soğuk suyla yıkayın. Daha sonra cildinize uygun bir nemlendirici krem sürün.
Yağlı ciltler için doğal maskeler
Muz maskesi: 1 tane büyük muzu soyup iyice ezin. 2 kaşık yoğurt veya balla karıştırıp yatmadan önce yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekletip ılık suyla yüzünüzü yıkayın.
Cildi nemlendirmek için: 100 gram yağsız kremin içine biraz portakal yağı koyup iyice karıştırın. Yatmadan önce yüzünüzü ve boynunuzu limon suyuyla temizledikten sonra bu kremden sürün. (Nemlendirici olarak her gün kullanabilirsiniz.)
Şeftali Maskesi: Kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış 1 şeftaliyi çatalla ezin. 1 yumurtanın beyazı ve 1 tatlı kaşığı limon suyuyla karıştırıp temizlenmiş cilde sürün. 20 dakika bekledikten sonra sulandırılmış süt ile cildinizi yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder