sayfamı beğen ;)

4 Eylül 2012 Salı

Kudret Narı Macunu Nasıl Yapılır-Kudret Narı Macununun Faydaları Yararları Nelerdir

facebok sayfam:  https://facebook.com/peratasarim begen butonuna lutfen tiklayiniz.


Kudret narının her ne kadar ana vatanı hindistan olsa da ülkemizde de son yıllarda yetiştiriciliği yaygınlaşan bir meyve olarak dikkat çekmektedir. Lezzetli bir yiyecek ve meyve olmasının yanında kudret narı aynı zamanda bir çok hastalığa iyi gelmekte ve insanlara şifalar dağıtmaktadır. Kudret narının bu şifavi etkilerinden faydalanabilmek için özelikle kudret narı değişik biçimlerde cilt sağlığı veya cinsel gücü güçlendirme amacıyla da kullanılmaktadır. Bu yazımızda kudret narı nedir, özellikleri nelerdir gibi merak edilen sorulara yanıtlar vermek istedik.
Kudret narının en yaygın kullanım şekillerinden bir tanesi olan Kudret Narı Macunu, nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmeli gibi soruları yanıtlayarak kudret narının yararları hakkında bilgiler edileli
Kudret narının çekirdekleri çıkarıldıktan sonra 2 adet kudret narı meyvesi ezilir ve yarım kavanoz balın içine konulur. Bu karışım 45 gün boyunca sabah ve akşam aç karnına bir yemek kaşığı tüketilebilir.
Kudret narı macunun sağlığa faydaları çok çeşitli ve çok yönlüdür. Kudret narı macununun biyoaktivte yönünden çok zengin bir meyve olduğu bilinmektedir. Salatalığa benzeyen ve hafif acımsı bir tadı olan kudret narı, içerisinde bulunan lektin adı verilen bir tür insülin reseptöre nedeniyle, tatlı yeme isteğini bastırmak için kullanılmaktadır.
Tatlı yeme isteği, diyabetli hastalarda ve aşırı kiloları olan şişman kişilerde zararlı yan etkiler doğurabilir. Bundan dolayı hazırlanan kudret narı macunu ile zayıflama, iştah kesme, glikemik dengenizi sağlama, hızlı zayıflama, çabuk kilo verme gibi faydalar sağlayabilirsiniz.
Kudret narı macunu ayrıca ülsere, pekliğe, selülite, bölgesel kilolara ve bölgesel zayıflamaya, karaciğer hastalıklarına , cilt lekelerine bitkisel şifa kaynağıdır. Aldığınız kudret narı macunun orjinal kudret narı macunu almaya özen gösteriniz.
Kudret narı macununun kendine has kötü bir tadı vardır. O nedenle kudret narı macunu ile bal karışımını birlikte iyice mikserde karışıtırarak yemenizi tavsiye ederim
Kudret Narı (Momordica) Kabakgiller familyasından, tırmanıcı, ince gövdeli, bir yıllık bir bitkidir. Yaprakları saplı ve el gibi parçalıdır. Meyvesi olgunlaşınca, birbirinden ayrılır. Meyveleri 10-15 cm boyunda şişkin ve iki uçta incelmiş şeklindedir. Üzerinde kabarcıklar vardır. Turuncu – sarı renktedir. Ev ilaçlarında, zeytinyağı ile karıştırılarak kullanılır.
Faydaları; Mide ülserini tedavi eder. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Yaraların çabuk kapanmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder