sayfamı beğen ;)

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Kayısı Yağı Faydaları


Kayısı yağı tüm cilt tiplerine rahatlıkla uygulanabilen bir yağ çeşidir. A vitamini içeren Kayısı yağı cildi olduğundan daha çok nemlendirir. Doğal bir parlaklık ve canlılık verir. Gençlik dönemlerinde oluşna aknelerin temizlenmesinden önemli rol oynar. İçerisinde kalsiyum, magnezyum, karotin ve betakaroten gibi maddeleri bulundurduğundan dolayı ciltteki kırışıklıkları azaltır, kuru ciltli olanlar, günde bir kez deriye kayısı yağı sürdüğü takdirde çok iyi sonuçlar vermektedir. Yağlı ciltler için haftada bir kere yeterli olmaktadır.
Kayısı yağı nedir? Kayısı yağı İçeriği : Buhar distilasyonu yöntemiyle elde edilmekte olan %100 doğal kayısı yağı Kayısı kabuğundan elde edilmektedir.
Kayısı yağının Faydaları : Akneleri temizler, cilde canlılık vermekte yardımcı olur. Yaşlanma ile ortaya çıkan kırışıklıkları önler. Nemlendirici, arındırıcı ve onarıcıdır.
Kayısı yağı Nerelerde Kullanılır : Yüz temizliğinde ve nemlendirici olarak da kullanılmaktadır. Dahilen parazit problemleri için de kullanılmaktadır.
Önerileri : Geceleri yatmadan hemen önce nemli bir pamuğa dökeceğiniz kayısı yağını yüzünüze ve boynunuza dairesel hareketler şeklinde sürünüz. Gündüzleri ise nemlendirici krem yerine kullanabilirsiniz. Dahilen suya 4-5 damla damlatılarak içebilirsiniz de.
Uyarılar : Dahili olarak 10 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Banyo sırasında banyo zeminini kayganlaştırıcı özelliğine dikkat etmek gerekir. Düşmelere ve kaymalara yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder