sayfamı beğen ;)

8 Mayıs 2012 Salı

Ahmet Maranki'den Bademcik İçin Şifalı Kür


Ağızda, dilin arkasında bulunan lenf bezleridir. Bademcik iltihabı 9 yaşın altındaki çocuklarda çok sıkı görülür. Bademcik iltihabı, vücudun kendisini enfeksiyonlara karşı koruduğunu gösterir.
Pratik Bitkisel Formüller
Kekik, okaliptüs, ıhlamur, kuşburnu, ebegümeci, böğürtlen, adaçayı, sinirli ot ve kayışkıran gibi bitkilerin hepsi yada bulunanlar, 2 litre sıcak suya birer tutam atılıp, 1 saat demlenir. Bu karışımın bir günde, su yerine içilerek tüketilmesi gerekir.
* Ağız içinden bademcikler üzerine tuz sürülürse iltihabı boşaltır.
* Erik yaprakları kaynatılıp, su ile gargara yapılır.
* 1 bardak suya 1 kaşık dövülmüş kenevir konur. 10 dakika bekletilip 1 günde tüketilerek içilir.
* 1 bardak kaynar suya, 10–12 gram adaçayı konulup, 5 dakika kaynatılır. Oluşan karışımla boğaz gargara yapılır.
Kainat Eczanesinden Önerilen Bitkiler
Karahindiba (Taraxacum officinale) : Bademcik iltihabı için, 30 gr. karahindiba kökünü 500-750 ml suda, suyun yarısı buharlaşıncaya dek yavaş yavaş kaynatın ve için.                    
Böğürtlen (Rubus) : Böğürtlen kökleri en eski bademcik iltihabı ilacıdır.
Adaçayı (Salvia officinalis) : Bademcik iltihabının tedavisi için sıcak gargara yapılması uygundur. Bitkiye bu özelliğini veren şey, rahatlatıcı ve sıkıştırıcı bir etkisi ve antimikrobiyal özelliği olan tanendir.
Sarımsak (Allium sativum) : Sarımsak bademcik iltihabı dahil olmak üzere her türlü boğaz iltihabına karşı son derece etkili bir bitkidir. Ürolog Dr. James Balch ve karısı diplomalı beslenme uzmanı Phyllis, hem boğaz ağrısı hem de bademcik iltihabı için, günde iki sarımsak kapsülü tavsiye ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder