sayfamı beğen ;)

8 Mayıs 2012 Salı

Ahmet Maranki'den Kansızlık (Anemi) İçin Şifalı Kür


Anemi (kansızlık) pek çok farklı şekilde tanımlanabilen kan rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Bu kan rahatsızlığını kırmızı kan hücrelerinin fonksiyonlarında ve sayısındaki anormallik şeklinde ifade edebiliriz. Kırmızı kan hücreleriniz kırmızı rengini hemoglobinden alır, demir içeriği zengin protein oksijeni ciğerlerden vücudun diğer bölgelerine taşır. Anemi kırmızı kan hücrelerinin sayısını azalttığında ya da hücrelerin taşıyabileceğihemoglobin miktarını azalttığında vücudunuzun dokuları oksijenden yoksun kalır. Oksijen eksikliği tipik anemia türleri bulgularını üretir. Bu anemi bulguları: güçsüzlük, aşırı yorgunluk, solgun bir ten, nefes darlığı, düzensiz kalp atışıdır. Hatta çok şiddetli anemi felç, kalp krizi ve kalp tıkanıklığına da yol açabilmektedir. Demir eksikliği gibi bazı anemi türleri doğrudan kendileri rahatsızlığı yaratırken bazı anemilerde ise ardında dalak büyümesi ya da anti kanser ilaçlarının alımıyla sonuçlanan hemolitik anemia gibi bir hastalık yatmaktadır. Bazı anemi hastalıkları kolayca tedavi edilebilirken bazıları ise kronik ve hayatı tehdit edicidir.
Günümüzde moda olan çay ve fazlaca içilen sütte demirin tutulması ve vücuttan atılmasına sebep olur. Bilhassa günümzdeki stres, migren, baş ağrısı ve gerginliklerin sebebi alışkanlık haline getirdiğimiz, zamanlı zamansız içilen siyah çaydır. Çayı yemeklerden önce veya sonra içine birkaç damla limon veya karanfil atarak içmeniz hem faydasını arttıracak, hem de demir emilimini engelleyerek kansızlığa sebep olmayacaktır. Ayrıca zihin yorgunluğunuzun da ilacı olacaktır. Sınava hazırlanan talebeler için ideal bir terkiptir.
Pratik Bitkisel Formüller
* Çilek kökü, oğul otu, atkuyruğu, sinirli yaprak ve keklik çayları içilmelidir.
* Kabukları soyulmadan havuç ve turp rendelenir, çiğ olarak biraz da lahana ve ıspanak doğranır. Zeytinyağı ve limon katılıp salata halinde yenilir.
* Günde 3 çay bardağı pancar suyu içilir. Kırmızı pancar bolca yenilir.
* Yer elması haşlanarak yenilmelidir.
* 1 bardak kaynar suya, 4–10 gram maydanoz tohumu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 bardak içilir.
* 1 bardak kaynar suya, 6–8 gram ufalanmış ısırgan yaprağı konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2–3 bardak içilir.
* 1 bardak kaynar suy, 2 gram ıhlamur konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3–5 bardak içilir.
* 2 kilo suya, 30 gram enginar yaprağı, 1 su bardağı siyah üzüm, 1 kaşık pelin otu ufalanıp konulur. Orta ateşte 1 saat kaynatılır. Soğuyunca süzülüp, balla tatlandırılır. Günde 3–4 bardak içilir. Bu işlemi 10–15 gün devam edilir.
* 1 bardak kaynar suya, 3 gram zula otu konulur. 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder