sayfamı beğen ;)

18 Mayıs 2012 Cuma

Kompresler - cildi canlandırmak için yöntemler


Kompresler,maskelerle aynı sınıfa girerler.bunları kullanmaktaki amaç cildi canlandırmak,yumuşatmak veya dinlendirmektir.Bir kompres aşağıdaki toniklerden birine batırılmış bez tabakalarından ibarettir.
  • PAPATYA KOMPRESİ:Bir avuç paspatyayı 2 bardak suda 10 dakika kaynatın .Süzün ve kompres bezini veya havlusunu bunun içine batırın ve yuzunuze havluyu örtüp bir süre böyle bekleyin.
  • IHLAMUR KOMPRESİ:Papatya kompresinde olduğu gibi hazırlanır.
  • SİNİROTU KOMPRESİ:Sinir otu çok eskiden beri bilinen ve enetkili şifalı otlardan biridir.3 çay kaşığı sinirotu yaprağını bir bardak suya atın ve kaynatın.kompresi bununla ıslatıp uygulayın.(sinirotu aktardan alınabilir ama bahçe ve tarlalarda bol bol bulunabilir)
  • CANLANDIRICI KOMPRESİ:bezi suya batırın ,sıkın,sonra da salatalık limon veya portakal suyuna batırın.Meyvenın suyunu değil kendisini de kullanabilirsiniz.Bunun için iki bezin arasına koymak gerekir.
  • not:bezi yüzünüzden çıkarmadan önce buzu yüzünüze yani bezin üstünden bir kaç kez sürün.Bu cildinize canlılık ve tazelik kazandırır.Yorucu bir günün ardındanyapacağınız bir kompres ,sizi canlı ve sıcak gösterecektir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder