sayfamı beğen ;)

12 Mart 2012 Pazartesi

AYVA YİYEN SAĞLIK BULUR


Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Karadeniz, ayvanın lifli, C vitamini ve minareller açısından çok zengin olduğu için bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini söyledi.
Ayvanın soğuk algınlığıyla mücadele için çok önemli bir meyve olduğunu belirten Prof.Dr. Karadeniz, grip ve nezle olan kişilerin bol bol tüketmesini tavsiye etti.
Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Karadeniz, havaların soğuk olduğu kış aylarında grip ve nezle vakalarının sıkça görüldüğünü belirterek, vatandaşların bu iki rahatsızlığı çabuk atlatması için ayva yemelerini önerdi. Ayvanın içerisinde pektin, tanen, şeker, organik asit, A ve C vitamini ve mineral tuzlardan bol miktarda bulunduğunu belirten Prof.Dr. Karadeniz, ayvanın vatandaşların grip ve nezle hastalığını rahat, hızlı bir şekilde atlatmasına yardımcı olacağını söyledi.
AYVA KALP ÇARPINTISI GİDERİR"
Ayvanın grip ve nezlenin yanı sıra kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıkları ve adet kanamalarına da oldukça faydalı olduğunu belirten Prof. Dr. Karadeniz, "Ayvadan hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir. Ayva kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntının, çarpıntının geçmesine yardımcı olur. Ağız kokusunu, ince bağırsak iltihabını giderir. Mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir. Vücudun gelişmesine yardım eder. Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. Yani ayvayı yiyen sağlık bulur" dedi.
AYVA ÇİÇEĞİ BAŞ AĞRISINA İYİ GELİR"
Ayva yaprağından yapılan çayın kalp ağrılarına da iyi geldiğini söyleyen Prof. Dr. Karadeniz, "Tereyağında pişirilen ayva, nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir. Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser. Ayva varise karşı iyidir, yorgunluğu, bitkinliği giderir" diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder